Ragbi klub Rad

Tabela

 

 

  Tим У П Н И +/- Б
1 РАД 0 0 0 0 0:0 0
2 ПАРТИЗАН 0 0 0 0 0:0 0
3 ВОЈВОДИНА 0 0 0 0 0:0 0
4 ДИНАМО 0 0 0 0 0:0 6
5 ТОРПЕДО 0 0 0 0 0:0 0

 

 1.Коло – 12-13.март

  Торпедо – БРК ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 2.Коло – 19-20.март

 БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

 Партизан – Торпедо (- : -)

 

 3.Коло – 26-27.март

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  

 4.Коло – 02-03.април

  Партизан – РАД (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 5.Коло – 23-24.април

  РАД – Торпедо (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 

 6.Коло – 14-15.мај

  БРК ЦЗ – Торпедо (- : -)

  РАД – Динамо (- : -)

 

 7.Коло – 21-22.мај

  Динамо – БРК ЦЗ (- : -)

  Торпедо – Партизан (- : -)

 

 8.Коло – 28-29.мај

  Партизан – Динамо (- : -)

  БРК ЦЗ – РАД (- : -)

 

 9.коло – јесен 2022

  РАД – Партизан (- : -)

  Динамо – Торпедо  (- : -)

 

 10.коло – јесен 2022

  Торпедо – РАД (- : -)

  Партизан – Брк ЦЗ (- : -)

 

 11.коло – јесен 2022

  Торпедо – Брк ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 12.коло – јесен 2022

  БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

  Партизан – Торпедо (- : -)

 

 13.коло – јесен 2022

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

 

 14.коло – јесен 2022

  Партизан – РАД  (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 15.коло – јесен 2022

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 


STADION

РАГБИ ТРИЛЕР НА БАЊИЦИ

Datum: 24.05.2016 | Kategorija : Vesti

13227073_10154918652952796_2082950147234957565_n

Како започети овај текст а не претерати? Дуго неки терен на коме се игра рагби у Србији није био поприште овакве спортске битке каква је виђена у недељу поподне на нашем домаћем терену, на нашој Бањици. Резултат утакмице РК Рад MOZZART-РК БРК Црвена Звезда: 23-23 ,говори сам за себе и наговешатава виђено- сусрет пун преокрета и неизвесности, беспоштедне борбе до последњег судијског звиждука.

Судијска тројка у саставу Матејић, Ненадовић и Миовчић, преузела је велику одговорност делећи правду у овом, можемо слободно рећи, истинском рагби дербију. Након прошлонедељног ненаданог пораза од екипе РК Партизан, екипа Рада је у овај меч ушла са великом решеношћу да помрси конце водећој екипи првенства, док су гости, који су важили за велике фаворите, били сигурни у нови тријумф и још један корак ка новој титули. Наши рагбисти су од самог старта решили да великом броју гледалаца, преко стотину, прикажу одличну партију. Добра одбрана и сигуран напад резултирао је казненим ударцем који је успешно искористио Милан Орловић и довео екипу Рада у вођство од 3-0. Исти сценарио је виђен и 5 минута касније, када је Орловић био још једном сигуран и донео још три поена на конто домаћина. Игра на грешку противника се наставила и у наставку првог дела, па Борис Мартић постиже прве поене за црвено-беле и смањује на 6-3. Наглашавамо да је наша одбрана у овом делу игре деловала сигурно, нарочито су се истакли играчи скрама. Есеј простор рагбиста Рада био је у тим тренуцима неосвојива тврђава. Одлична одбрана даје и неопходну оштрину и самопоуздање у нападу, па сјајни Марко Ристић у 27. минуту постиже први есеј на утакмици и доноси велику радост навијачима “Грађевинара”. Резултат 11-3 се показао као коначан првог полувремена, иако су обе екипе имале одличне прилике за постизање есеја.

Други део игре почиње у знаку домаћина: нижу се силовити напади, доминација у скраму и ауту, што резултира есејем Владимира Радуловића за 15-3 за екипу Рада. Урош Бабић користи претварање и повећава вођство на 18-3. Велика борба и жестоки дуели односе данак, па након Орловића, игру због повреде напушта и Ристић, командант скрама, што  нарочито слаби одбрану наших првотимаца. То користе играчи Звезде и наваљују још жешће и упорније, па у 63. минуту Предраг Кеглић продире кроз нашу линију одбране и постиже први есеј за своју екипу: 18-8. То је у потпуности тргло комплетну екипу гостујућих и само пар минута касније, Бандука по крилу смањује на 18-13. Умор и велики број силовитих судара играча оба тима праве простор да Андрија Јанковић опет пробије одбрану наших сениора и донесе изједначење својој екипи. Одговорност приликом конверзије, а недуго затим и приликом извођења казненог ударца, на себе преузима искусни Мартић и поставља резултат на 18-23. Изгледало је у тим тренуцима да ће гости рутински привести крају овај дерби и прескочити још једну степеницу до титуле првака Србије. Али тако није мислила екипа Рада. Осетивши да је ово одлучујући моменат на овој утакмици, велики број навијача Рада песмом и длановима подиже екипу домаћина која извлачи последњи атом снаге и креће у напад на све или ништа. На одушевљење присталица плавих, захваљујући упорном скраму и брзоногом крилу Предрагу Тодоровићу, домаћи долазе до изједначења, полагањем уз саму заставицу на линији аута. Постављен је и коначни резултат, 23-23, јер Бабић није успео да конверзијом из, признаћемо, тешке позиције, донесе победу тиму са Бањице.

На крају, честитке иду играчима оба тима, старим знанцима и добрим другарима, на овом, без претеривања можемо рећи спектаклу. Овакве дуеле и овакву представу, сигурни смо, гледаћемо и у будућности, јер рагби у Србији иде дефинитивно узлазном линијом. Велику захвалност дугујемо и нашим навијачима, чије нас је бодрење носило у одлучујућим моментима и којима можемо да захвалимо на спектакуларним фотографијама утакмице са врха новопостављених рефлектора на сртадиону Краљ Петар I.

РК Рад МОЗЗАРТ : Ђукић,  Драгутиновић,  Вранеш , Флори , Мартиновић , Радуловић, Ранковић , Ристић , Стошић , Живанов , Бабић , Станковић, Н. Тодоровић , Кнежевић , Орловиц, Ср.Николић , Ст Николић Љубичић Митровић , С. Тодоровић , Ранђеловић .

БРК Црвена звезда : Бркић , Сретеновић , Белић , Војводић , Идризовић , Арсић , Кеглић Мартић , Каратрајковски , Јанковић Арсенијевиц , Ђорђевић , М. Васић , Кајан Бандука , Јоксимовиц , Марковић , С. Васић Љубичића , Радић .

Поени Рад МОЗЗАРТ :
Есеји Радуловић , Ристић , С. Тодоровић
Конверзије : Бабић
Казне : Орловић 2

БРК Црвена Звезда :
Есеји Јанковић , Бандука , Кеглић
Конверзије : Мартић
Казне : Мартић

Сенири су за овај део сезоне завршили такмичење у рагбију 15, следе турнири у рагбију 7, олимпијској дисциплини, као и међународни турнир Београдски Победник у организацији нашег клуба, РК РАД. До следећиег виђења, спортски поздрав и САМО РАД!

Komentari

Vaša korpa

PRIJATELJI KLUBA

Restoran "RAD" Crnotravska bb, Stadion FK Rad
Prodavnica bele tehnike i elektro materijala, nalazi na adresi Bratstva i Jedinstva 28c, Beograd 11211 Borča.