Ragbi klub Rad

Tabela

 

 

  Tим У П Н И +/- Б
1 РАД 0 0 0 0 0:0 0
2 ПАРТИЗАН 0 0 0 0 0:0 0
3 ВОЈВОДИНА 0 0 0 0 0:0 0
4 ДИНАМО 0 0 0 0 0:0 6
5 ТОРПЕДО 0 0 0 0 0:0 0

 

 1.Коло – 12-13.март

  Торпедо – БРК ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 2.Коло – 19-20.март

 БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

 Партизан – Торпедо (- : -)

 

 3.Коло – 26-27.март

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  

 4.Коло – 02-03.април

  Партизан – РАД (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 5.Коло – 23-24.април

  РАД – Торпедо (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 

 6.Коло – 14-15.мај

  БРК ЦЗ – Торпедо (- : -)

  РАД – Динамо (- : -)

 

 7.Коло – 21-22.мај

  Динамо – БРК ЦЗ (- : -)

  Торпедо – Партизан (- : -)

 

 8.Коло – 28-29.мај

  Партизан – Динамо (- : -)

  БРК ЦЗ – РАД (- : -)

 

 9.коло – јесен 2022

  РАД – Партизан (- : -)

  Динамо – Торпедо  (- : -)

 

 10.коло – јесен 2022

  Торпедо – РАД (- : -)

  Партизан – Брк ЦЗ (- : -)

 

 11.коло – јесен 2022

  Торпедо – Брк ЦЗ (- : -)

  Динамо – РАД (- : -)

 

 12.коло – јесен 2022

  БРК ЦЗ – Динамо (- : -)

  Партизан – Торпедо (- : -)

 

 13.коло – јесен 2022

  Динамо – Партизан (- : -)

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

 

 14.коло – јесен 2022

  Партизан – РАД  (- : -)

  Торпедо – Динамо (- : -)

 

 15.коло – јесен 2022

  РАД – БРК ЦЗ (- : -)

  Брк ЦЗ – Партизан (- : -)

 


STADION

СРБИЈА ЧЕТВРТА У БУРГАСУ

Datum: 06.07.2016 | Kategorija : Vesti

13603770_934933826615316_6381017109529815704_o

Рагби репрезентација Србије у рагбију 7, након два такмичарска данаu Бургасу и велике борбе, заузела је 4. место у Конференцији 1 Првенства Европе у популарној “седмици”. У конкуренцији 10 репрезентација, можемо бити задовољни наступом наших момака и начином како су предствљали Србију и српски рагби.

 

Првог дана такмичења, у суботу, наши “Орлови” су отворили такмичење дуелом са репрезентацијом Мађарске. Предвиђања стручног штаба да ће ова утакмица бити најтежа у групи, као и да је Мађарска најозбиљнији конкурент за 1. место, показала су се као и те како оправдана. И поред велике борбе и константних напада, наши момци су претрпели пораз 0-12. Селектор Орловић и тренер Милосављевић су одрадили одличан посао и психолошки вратили нашу репрезентацију у борбу, те су у наредне две утакмице извојеване победе против Швајцарске, 19-5, као и убедљива победа против екипе Словачке, 45-0. 

То је уједно био и крај такмичења првог напорног дана. Пред нама је била недеља, још једна утакмица у групи и надметање за пласман. Атмосфера међу играчима је била сјајна, права репрезентативна. Заједничка шетња Бургасом и обалом Црног мора, помогли су нашим рагбистима да се одморе и припреме за изазове који су их очекивали у недељу.

Недеља је сванула и најавила одлучујуће окршаје. стартовали смо убедљивом победом против Босне и Херцеговине, 38-5, и тако потврдила друго место у групи. У полуфиналној борби чекала нас је одлична репрезентација Луксембурга, првопласирана у групи Б и један од најозбиљнијих кандидата за највиши пласман. Напомињемо да је наше храбре младиће бодрио велики број навијача из Србије, који су помно пратили утакмице српске репрезентације. Меч са Луксембургом је почео жестоко: након раног вођства противника, екипа Србије брзо долази до изједначења. Жестоки дуели и тактичко надмудривање су оно што је виђено у овом мечу. Нажалост, играчи Луксембурга су искористили сваку грешку момака са грбом Србије на дресу и убедљиво славили са 7-36. Момци су дали и последњи атом снаге на овом сусрету и борбеношћу побрали симпатије публике на стадиону. У утакмици за треће место која није имала такмичарски значај јер су само две првопласиране екипе чекирале карту за виши ранг надметања догодине, екипа Мађарске је још једном надиграла нашу репрезентацију и славила резултатом 19-12. Повреда капитена Живанова и младог Бандуке, као и умор и разочарање након полуфиналног пораза, однели су данак на последњем мечу. У финалу су се сусрели играчи Хрватске и Луксембурга. Екипа Хрватске се у потпуности реванширала противнику за пораз у групној фази такмичења и убедљиво славила са 45-14. Тако су се ове две репрезентације пласирале у групу изнад ове, на чему им честитамо.

На крају, остаје нам да се захвалимо организаторима на организацији овог такмичења, екипама које су одмериле снаге са репрезентацијом Србије, као и поштоваоцима рагбија у Србији, који су, иако далеко од Бургаса, били наш осми играч на сваком сусрету. Честитамо и стручном штабу и репрезентативцима Србије, који су великом борбом и залагањем на прави начин представљали своју земљу. Наредне године турнир ће се такође одиграти на овом црноморском летовалишту, то ће бити нова шанса да се покаже како се и у Србији постоје играчи који играју рагби на високом нивоу.

Наш Рад на овом турниру представљала су двојица играча, капитен Миладин Живанов стандардно један од најбољих играча у тиму и  млади Мирко Ранковић који је зналачки искористио сваки минут проведен на терену. Такође селектор је био и глави стратег нашег клуба, Милан Орловић који је турнир оценио као успешан јер је национални тим по другу годину за редом ушао у саму завршницу такмичења у Првој Конференцији. Поред њега део стручног штаба био је и дугогодишњи доктор рагби седам репрезентације Србије, Др. Срђан Николић.

Тренутно је пауза у мушкој конкуренцији, али женски део тима не престаје. Чланице женског дела клуба тренирају и настоје да уђе у тим женске репрезентације која ће средином месеца наступити на Првенству Европе у женској категорији у Сарајеву.

САМО РАД!!!

Komentari

Vaša korpa

PRIJATELJI KLUBA

Restoran "RAD" Crnotravska bb, Stadion FK Rad
Prodavnica bele tehnike i elektro materijala, nalazi na adresi Bratstva i Jedinstva 28c, Beograd 11211 Borča.