2 liga

2 liga

Postby steva on 26 May 2010, 21:43

Šta mislite o učešću Pobednika B u drugoj ligi?
kada nema drva seku se vene
steva

Re: 2 liga

Postby otvarač on 26 May 2010, 23:38

Mnogi su se u Pobedniku 2 afirmisali, a i značilo je da neki ljudi imaju što više utakmica, pogotovo mlađi igrači.
otvarač

Postby balkanski komarac on 27 May 2010, 15:51

i ja se slazem sa Otvaracem. Kada klub raste i ima veliki fond igraca, nije realno ocekivati da svi igraju iz vikenda u vikend. Zato i jeste bolje da se 'celice' i da izbore svoje mesto u I timu kvalitetnim nastupom. Tako se i jaca i gradi klub.
Pain is just weakness leaving your body!
balkanski komarac

Postby Virđina on 27 May 2010, 23:16

Zbog malog broja utakmica, kao i to da su većina tekmi važne, ne moguće je pružati mlađim igračima neku značajniju minutažu. Zato mislim da je važno da kroz B tim izgrade osnove za igranje u prvoj ligi ili regionalnom takmičenju. Bez obzira što je nivo igre dosta slabiji moraju prvo taj nivo da savladaju i da imaju potpunu kontrolu. Znam da će teško biti da i sledeće godine imamo B tim ali bi trebali poraditi na tome barem na nekim test utakmicama.
Virđina

Postby Virđina on 27 May 2010, 23:39

Samo ova sezona je dobar primer da je Pobednik 2 totalni pogodak. Mali Bane i Dule su kroz te utakmice jačali i sad su skroz konkurentni za prvi tim zatim Puza, Kostić i ostala mladež. A pogotovu Šone koji se u 37-oj godini vratio kao dečko mladić i sad ga imamo u završnici kupa!! Šteta za još par igrača ali nas je ove godine poterao maler sa povredama i bolestima kao nikad do sad. Trebao bi i dalje da postoji Pobednik 2 u nekoj formi, da probamo da dobijemo par igrača koji će koliko toliko biti konkurentni za prvi tim. Sad se vidi koliko problema imamo sa igračima u liniji, čim nam se povredi 3-4 igrača mi nemamo adekvatne zamene. Zato treba da postoji drugi tim da najmlađi mogu da se kale a da i oni koji su malo umrtvili sa ragbijem probaju da povrate igrački duh, a kao što rekoh ova sezona je dobar primer za to.
Virđina

Postby kole on 28 May 2010, 12:42

Treba se potruditi (a bice veoma tesko) da pobednik 2 i dalje postoji jer se ove istorijske sezone pokazao kao pun pogodak.(ne zaboravite malog Limu)
kole

Postby steva on 28 May 2010, 14:09

Ukoliko napravimo analizu Pobednika II doci cemo do nekoliko znacajnih zakljucaka, sto pozitivnih, sto negativnih.

Pozitivne stvari:

-Naime u prvoj ligi je jako tesko doci do sanse odnosno do neke odredjene minutaze ukoliko si mlad igrac (a takvih smo imali dosta) tako da se kroz utakmice B grupe stice iskustvo, radi na pobednickom mentalitetu i sto je najvaznije igraju se utakmice.

-U jesenjem i prolecnom delu sezone iz nase ekipe je stasalo nekoliko prvotimaca, pre svih to su Bane, Dule, Puza, Sreten,Uros...da ne zaboravimo ostale koje tek ocekuje afirmacija u A ekipu kao sto su Deni, Borivoje, Djole, Lima, Mane i ostali. Moramo i napomenuti i Boleta, Videta, Jocu, Arsu koje treba motivisati da i dalje budu aktivni u klubi. I na kraju dolazimo do igraca koji su nesto stariji i koji su imali odredjeni doprinos u igri Pobednika B....to su Nozica, moja malenkost, Nesa Jovanovic (koji se vratio posle dugog niza godina), Nesa Petrovic, Degi, i ostali. Naravno u celoj ekipi moram napomenuti i igrace iz Pobednika A koji su svojim ucescem pomogli Pobedniku B u igrackom kadru.

-Rezultat....naime Pobednik B je napravio odlican rezultat u B grupi, osvojeno drugo mesto koje je mozda ispod ocekivanja ali ja cvrsto verujem da je napravljen veliki uspeh zbog same cinjenice da je Pobednik imao dve ekipe koje su u vrhu tabela. Naime znacaj Pobednika B je visestruk ne samo unutar naseg kluba nego i unutar B lige. Naime RK Dinamo je kroz nasu B ekipu imao dodatnu motivaciju da zbije redove i napravi dobar tim koji ce sledece sezone igrati u A ligi. RK Vojvodina, RK Gvozdena tvrdjava i RK Zarkovo su imali prilike da odmere snage sa Pobednikom B i napreduju u svojoj igri. Cvrsto verujem da se nivo ragbija podigao kroz proteklu sezonu u B grupi i da ce ragbi kao sport i dalje napredovati u sledecim sezonama.

-Odnos izmedju igraca....licno mislim da je tokom vecine utakmica odnos bio fantasticno pozitivam uz nekoliko izuzetaka. I mislim da bi trebalo to imati u prvom planu a ne postignuti rezultat.

Negativne stvari

-Naime da bi se napredovalo kroz utakmice neophodno je trenirati. Vecina igraca Pobednika B nije imala odgovarajuci broj treninga. Doduse treba reci da vecina igrca i dalje ide u skolu ili radi te ne moze postici odgovarajuci broj treninga. Idealno resenje bi bilo postavljanje reflektora na Banjici ukoliko je to izvodljivo, sto bi za rezultat imalo, siguran sam u to, veci broj igraca na treninzima. Jer ukoliko je trening u 8 uvece, ljudi mogu stici i posle skole i posle posla na trening.

-Game plan ili plan utakmice...odnosno sama taktika na terenu. Na zalost u B grupi se igra "polu divlji ragbi". Ono sto je po meni samo nazadovanje a postoji prostor za napredak i plan u igri. Naravno da je ova stavka iskljucivo vezana za redovno treniranje, ali barem po meni treba napraviti taktiku odnosno plan u igri kako bi Pobednik II igrao svoje utakmice u toku cele sezone i takticki napredovao...sto bi bila ogromna pomoc A timu. Naravno jedini uslov je dolazak na treninge. A to je ono sto nismo imali u prethodnoj sezoni. I potrebno je raditi na tome ukoliko se klub odluci da i naredne sezone ima B ekipu.

-Troskovi. Ono sto moramo imati u vidu jesu troskovi B ekipe. Naime klub ima ne tako zanemarljive troskove koji se ticu B ekipe. Samo postojanje B ekipe bi trebalo nesto da donese klubu, a to nesto su igraci koji su konkurentni za sastav A ekipe. A to se dobija iz velikog broja utakmica i treninga. Na klubu je da proceni da li ce to dobijati i sledece sezone.

Predlozi

-Mislim da bi bila odlicna ideja da se aktivira Veteranska sekcija u klubu, koja bi kroz Pobednik B uzivala u ragbiju i na taj nacin pomogla nasim mladim igracima.
-Postavljanje reflektora, ovo bi bila fantasticna stvar, medjutim to iziskuje ogromna finansijska sredstva, ali bi svakako bio pun pogodak.
-Treneri, bilo bi fantasticno da se nasi mladi treneri ili igraci, pored aktivnih trenera ukljuce u vodjenje Pobednika B.

Toliko od mene....nadam se da nisam smorio ovim dugackim tekstom
steva

Postby Pobednik on 29 May 2010, 10:26

Reflektori nisu tako skupi
Pobednik
Site Admin

Postby balkanski komarac on 31 May 2010, 10:44

da, skuplje je ako se ne koriste adekvatno :)
Pain is just weakness leaving your body!
balkanski komarac

Postby steva on 02 Aug 2010, 20:06

. . . . .. . . . . . . . . . . ,.-‘”. . . . . . . . . .``~.,
. . . . . . . .. . . . . .,.-”. . . . . . . . . . . . . . . . . .“-.,
. . . . .. . . . . . ..,/. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ”:,
. . . . . . . .. .,?. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .\,
. . . . . . . . . /. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,}
. . . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:`^`.}
. . . . . . . ./. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . ,:”. . . ./
. . . . . . .?. . . __. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . :`. . . ./
. . . . . . . /__.(. . .“~-,_. . . . . . . . . . . . . . ,:`. . . .. ./
. . . . . . /(_. . ”~,_. . . ..“~,_. . . . . . . . . .,:`. . . . _/
. . . .. .{.._$;_. . .”=,_. . . .“-,_. . . ,.-~-,}, .~”; /. .. .}
. . .. . .((. . .*~_. . . .”=-._. . .“;,,./`. . /” . . . ./. .. ../
. . . .. . .\`~,. . ..“~.,. . . . . . . . . ..`. . .}. . . . . . ../
. . . . . .(. ..`=-,,. . . .`. . . . . . . . . . . ..(. . . ;_,,-”
. . . . . ../.`~,. . ..`-.. . . . . . . . . . . . . . ..\. . /\
. . . . . . \`~.*-,. . . . . . . . . . . . . . . . . ..|,./.....\,__
,,_. . . . . }.>-._\. . . . . . . . . . . . . . . . . .|. . . . . . ..`=~-,
. .. `=~-,_\_. . . `\,. . . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . .`=~-,,.\,. . . . . . . . . . . . . . . .\
. . . . . . . . . . . . . . . . `:,, . . . . . . . . . . . . . `\. . . . . . ..__
. . . . . . . . . . . . . . . . . . .`=-,. . . . . . . . . .,%`>--
steva

Return to Ragbi u Srbiji